Home Stavba, dům Kanalizace, voda, plyn, topení, inženýrské sítě Drenáže, odvodnění Gutta - vsakovací a drenážní tunel 300l
Je nám líto, ale tenhle inzerát již není aktuální.

Gutta - vsakovací a drenážní tunel 300l

Celá ČR
18. 4. 2021 - 10:05
Dohodou
Prodávající

Popis

Vsakovací tunel Gutta Graf 300 / Twin 600 je systém speciálně vyvinutý pro vsakování a zadržování dešťové vody. Jeho konstrukce umožňuje zabudování do malých hloubek pod povrch, a to jak pod parkovací tak odstavné plochy.
Vsakovací tunel Graf 300 / Twin 600 je konstruován pro dlouhodobé zatížení cca 3,5 t/m2 , proto je jeho využití především v soukromém sektoru např. k odvodu dešťové vody z rodinných domů, parkovišť pro osobní automobily, ale také i malých podniků. Odolný proti pojezdu osobních automobilů při krátkodobém zatížení 7,5 t/m2, nebo při dlouhodobém zatížení 3,5 t/m2. Jednoduchá montáž - systém podélného propojování bez potřeby spojek urychluje a usnadňuje instalaci.
Tento polypropylenový recyklovatelný vsakovací tunel má vysoký zadržovací objem (1 modul nahradí 800 kg štěrku a 36 m drenážních trubek). Vysoký vsakovací výkon zaručuje trvalé vsakování ze tří stran. Tunel lze snadno prodlužovat a vytvářet tak potřebné zadržovací objemy. Jednoduchá pokládka a spojování.
Připojení: do čelních desek vyříznutím předpřipravených otvorů a zasunutím potrubí s přesahem 20 cm (připojení DN 100/150/200/300)

Montáž
Potrubí se napojí přes přední koncovou desku. Za tímto účelem má koncová deska perforaci, kterou je třeba odříznout . Potrubí musí být min . 200 mm zasunuté do těla tunelu. Pro zajištění rovnoměrného vstupu vody je nutné odvětrat každou větev tunelu. Na dně výkopu zhotovíme štěrkové lože o tloušťce asi 80 mm z vrstvy štěrku o hrubosti 8/16. Na tuto vrstvu uložíme vsakovací tunely do řádků a podélně je pospojujeme. Na vsakovací tunely položíme geotextilii, tak aby se jednotlivé kusy přesahovaly o 30 cm. Následně zasypeme vsakovací tunely štěrkem o hrubosti 20/40 do výšky 15 mm nad tunel. Pak se výkop pomalu dosype až po terén.
Volba polohy: Od budov. jež nemají odizolované sklepní prostory, musí být odstup min. 6m. Z hlediska nejefektivnější funkce vsakovacích tunelů je třeba jejich umístění min. 1 m od hladiny spodní vody a od stromů se jejich vzdálenost musí rovnat min. průměru, kterého dorůstá jeho koruna.
Montáž větracích potrubí: Umisťuje se vždy po 50 ks tunelů za sebou. Shora označené perforací se vyřízne otvor, do kterého se zasune trubka min. 200 mm hluboko. Na poslední ks tunelu lze umístit odvětrání do čela modulu. Odvětrání musí odpovídat průměru přívodní trubky.

Gutta - vsakovací a drenážní tunel 300l

Zavřít Zavřít
Prodávající
Ing. Milan Dočkal
Pošlete uživateli zprávu
0 / 1000

Nahlásit inzerát

Zavřít Zavřít
0 / 2000
Děkujeme za zpětnou vazbu! Inzerát byl nahlášen!